Zelf wegbrengen of een afvalcontainer huren?

22 februari 2022
Categorie:
Algemeen

Deze blog hebt u te danken aan een fanatieke doe-het-zelver uit Zutphen of omstreken. Hij was overduidelijk bezig met de verbouwing van zijn huis, keuken of badkamer. Op één dag reed hij 5 keer over onze weegbrug aan de Verlengde Ooyerhoekseweg 9. Iedere keer met een gehuurde aanhanger met bouwpuin achter zijn privé-auto. Met het huren van een container had hij zich 80 euro kunnen besparen. En veel tijd en moeite.

’s Ochtends even na negen meldde de vrolijke klusser zich voor het eerst. Wegen, even binnen melden om door te geven wat hij kwam storten, naar achter rijden, aanhanger leegmaken, weer even naar binnen om af te rekenen en daarna weer door naar huis. Voor de volgende lading.

En zo ging het de hele dag door. Iedere keer weer reed hij onze poorten binnen met een nieuwe lading puin van het verbouwen. En iedere keer had hij eerst thuis met schop en kruiwagen de aanhanger vol gekruid. Om vervolgens bij ons datzelfde puin met leegmaken weer ‘in de hand’ te hebben. Zwaar werk, tijdrovend werk. Inclusief flink wat zweetdruppels.

Aanhangerhuur en stortkosten
Aan het einde van de dag stond de teller op vijf bezoeken. Dus 10 keer puin laden en lossen, tien keer rijden. En een hele dag werk. Maar ook: de kosten voor het aanhanger huren, vijf keer stortkosten, benzinekosten en het zwaar beladen en belasten van auto en aanhanger.

Nu weten wij vooraf natuurlijk niet hoe vaak een klant per dag ons bezoekt voor afval storten. Maar in het geval van deze sympathieke doe-het-zelver keken we elkaar het einde van de dag aan: “Deze man had echt beter een afvalcontainer bij ons kunnen huren. Dat was goedkoper, praktischer en sneller geweest.”

Online huren, 80 euro besparen
Een snelle berekening van de gemaakte kosten bevestigde deze conclusie nog eens. Aanhanger huur 50 euro, stortingskosten 135 euro, benzinekosten 20 euro. Dit is opgeteld 205 euro! Een groot verschil met de 125 euro inclusief BTW voor het huren van een 3 m3 container bij de Wissels Groep. Dit is de all-in prijs inclusief halen en brengen, 4 weken huur en stortingskosten!

Deze doe-het-zelver had zich dus maar liefst 80 euro (!) kunnen besparen door een container te huren! Huren gaat snel en makkelijk via onze webshop. Bellen kan natuurlijk ook: 0575 52 67 48.

Afvalcontainer vaak goedkoper
Dit voorbeeld bewees opnieuw wat we bij de Wissels Groep weten uit de praktijk. Bij een (kleine) verbouwing van uw huis, tuin of schuur is het vaak het voordeligst om een afvalcontainer voor bouw- en sloopafval te bestellen. Wissels Groep heeft ruim 400 containers op voorraad om u te ontzorgen bij het afvoeren van alle soorten afval (puin, bouw- en sloopafval, grof huisvuil, groenafval, hout, grond, enz.).

Voor 17.30 uur online of telefonisch een container bestellen, is de volgende werkdag geleverd in straal van 40 kilometer rondom Zutphen!

Zutphen, maar ook Deventer, Apeldoorn, Doetinchem enz.
Wij zijn gevestigd in Zutphen, maar de Wissels Groep bezorgt afvalcontainers ook in bijvoorbeeld Deventer of Apeldoorn. In de praktijk dus containers voor de hele Stedendriehoek. Ook kunt u onze afvalcontainers huren in Arnhem, Doetinchem en Rijssen.

Binnen de straal van 40 kilometer gelden de vaste prijzen zoals geadverteerd op www.wissels.eu.

Plaatsenlijst huren/bezorgen van afvalcontainers bij particulieren en bedrijven:

Zutphen, Warnsveld, Eefde, Almen, Harfsen, Vorden, Baak, Steenderen, Toldijk, Wichmond, Barchem, Lochem, Ruurlo, Brummen, Dieren, Eerbeek
Apeldoorn, Beekbergen, Uchelen, Twello, Wilp, Empe, Bussloo
Deventer, Schalkhaar, Diepenveen, Steenenkamer, Epse, Gorssel, Colmschate
Arnhem, Doetinchem, Rijssen

Deel dit blog