Container huren? Dit zijn de verschillende soorten

8 maart 2021
Categorie:
Algemeen

Om te weten welke bouwcontainer je het beste kunt huren, is het handig om kennis te hebben van de afvalstromen. Zo kun je snel de juiste keuze maken bij het huren van een afvalcontainer. Als voorbeeld nemen we de verbouwing van een huis. In bijna alle gevallen ontstaan 3 en soms 4 afvalstromen:

  1. Puin: de verzamelnaam van uitsluitend steenachtige materialen zoals bijvoorbeeld: bakstenen van een muurtje, stoeptegels, dakpannen, tegels, keramiek en betonresten. Let op: gips hoort bij bouw- en sloopafval.

Doe je een kleine verbouwing, waarbij je een muur weghaalt? Bijvoorbeeld omdat je van 2 slaapkamers, 1 slaapkamer maakt of de muur tussen woonkamer en keuken verwijderd. In dat geval kun je een puincontainerbij ons bestellen.

  1. Bouw en sloop afval: gemengd afval met ijzer, kunststof/plastic (denk aan leidingen of isolatiemateriaal), huisraad en ook gips, kalkzandsteen en gubo blokken. Let op: bijvoorbeeld matrassen, chemisch afval, autobanden en koelkasten dienen apart te worden afgevoerd.

Een container voor bouwafval en sloopafval (bouw en sloop) is de beste oplossing als bij een verbouwing allerlei soorten afval tevoorschijn komen. De bouw- en sloopafvalcontainer kun je vergelijken met de grijze container voor huisafval: je kunt daar de meeste soorten afval in kwijt waarbij het niet erg is als deze vermengd raken.

  1. Hout: houten deuren, pallets, houten vloerdelen, planken, houten platen enz. Met af en toe een spijker of een schroef en al dan niet geverfd of gelakt. Let op bielsen en geïmpregneerd hout (schuttingen) vormen een aparte categorie: C-hout.

Heeft u veel hout af te voeren, dan loont het om een houtcontainer voor A-/B-hout te huren. De all-in one prijs ligt hiervan flink lager dan van een bouw- en sloopafval container. Wilt u geïmpregneerde houtsoorten, hout behandeld met carboleum, bielsen of schuttingen afvoeren dan dient u een afvalcontainer voor C-hout te huren.

  1. Reststroom: sommig afval vraagt om een aparte behandeling. Voorbeelden hiervan zijn: matrassen, asbest, verf en autobanden.

Ook voor het afvoeren van deze types afval bieden wij oplossingen. Neem voor een oplossing en advies op maat contact met ons op: 0575-526748 of planning@wissels.eu

Over ons

Wissels Groep heeft ruim 400 containers klaar staan op om u te helpen bij het afvoeren van alle soorten afval (puin, bouw- en sloopafval, grof huisvuil, groenafval, hout, grond, enz.).

Bestellen van een bouwcontainer kan online of telefonisch via 0575-526748. Voor 17:30 uur een container bestellen, is de volgende werkdag geleverd in straal van 40 kilometer rond Zutphen.

Een afvalcontainer huren bij ons, betekent dat u volledig wordt ontzorgd. U betaalt één scherpe all-in prijs voor:

  • Bezorgen van de afvalcontainer
  • Ophalen van de afvalcontainer
  • 4 weken huur van de afvalbak
  • Verwerking van het afval

We zijn gevestigd in Zutphen, maar de Wissels Groep bezorgt afvalcontainers ook in bijvoorbeeld Deventer of Apeldoorn. In de praktijk dus containers voor de hele Stedendriehoek. Ook kunt u onze afvalcontainers ook huren in Arnhem, Doetinchem en Rijssen.

Plaatsenlijst huren/bezorgen van afvalcontainers bij particulieren en bedrijven:

Zutphen, Warnsveld, Eefde, Almen, Harfsen, Vorden, Baak, Steenderen, Toldijk, Wichmond, Barchem, Lochem, Ruurlo, Brummen, Dieren, Eerbeek

Apeldoorn, Beekbergen, Uchelen, Twello, Wilp, Empe, Bussloo

Deventer, Schalkhaar, Diepenveen, Steenenkamer, Epse, Gorssel, Colmschate

Arnhem, Doetinchem, Rijssen.

Deel dit blog