6 tips bij het bestellen van een bouwcontainer

7 maart 2022
Categorie:
Algemeen

#blog Uw huis, keuken, badkamer of tuin aan het verbouwen? Dat betekent veel bouwpuin en ander afval. Geen zin in eindeloos rijden met de aanhanger achter de auto? Het huren van een bouwafval container inclusief halen, brengen en afvoeren van de inhoud maakt het u gemakkelijk. Zes handige tips van de Wissels Groep afvalexperts.

1. Welk formaat container heb ik nodig?

Dit is een veelgestelde vraag (FAQ) als mensen een container willen huren. De globale vuistregel is dat een bouwcontainer van 3m3 voldoende is bij een deelverbouwing, zoals het verbouwen van een keuken of badkamer van gemiddeld formaat. Krijgt een grotere keuken of badkamer een make-over, dan is een 6m3 container aan te raden. Bij een totale verbouwing van een huis, dan geeft een 10m3 bouwbak de gewenste ruimte om uw bouw- en sloopafval kwijt te kunnen.

2. Welk type container?

Heeft u een kleine klus? Dan is het vaak het voordeligst om een afvalcontainer voor bouw- en sloopafval te bestellen. In dit type container is het toegestaan om gemengd afval te deponeren. Bij een groter bouwproject kan het voordeliger zijn om verschillende type bouwcontainers te huren. Denk aan een container voor houtafval, tuinafval, dakafval, schoonpuin of grondafval. De experts van de Wissels Groep geven graag advies over wat voor uw verbouwing de voordeligste en beste keuze is.

3. Controleer of u een vergunning nodig hebt

Voor het plaatsen van een afvalcontainer is vaak een vergunning of een melding noodzakelijk, weten ze bij de Wissels Groep uit ervaring. Om een boete te voorkomen is het dus raadzaam om deze aan te vragen (of te melden) bij de gemeente in uw woonplaats. De algemene vuistregel is dat géén vergunning nodig is als de container op uw eigen terrein staat. In bijna alle andere gevallen is een vergunning (of melding) noodzakelijk, omdat de afvalcontainer wordt geplaatst op de openbare weg.

4. Zo gebruikt u de ruimte in de container optimaal

Met een paar simpele tips benut u de ruimte in de bouwcontainer zo slim mogelijk. Begin altijd achterin met storten en spreid het puin vervolgens naar voren toe over de hele bodem. Door kozijnen en latconstructies los te maken, kunt u afval storten zonder veel ‘lucht ertussen’. Zo verliest u zo min mogelijk m3. Let op: bij de 3m3 container en 6m3 container mag het afval tot maximaal 30 cm boven de rand uitkomen. U bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de container en het bewaken van de hoeveelheid afval in de bouwcontainer.

5. Let bij het bestellen goed op de voorwaarden

Natuurlijk is een scherpe prijs belangrijk bij het bestellen of huren van een container. Maar ook de aanvullende voorwaarden zijn heel belangrijk! Service bij het bestellen en ophalen bijvoorbeeld. Voor 17:30 uur een container bestellen bij de Wissels Groep is de volgende dag de bouwcontainer op de stoep. Bij het ophalen van de volle container gaat het net zo soepel: de mannen van de Wissels Groep komen de afvalcontainer ophalen wanneer het u uitkomt. Ook heel handig één all-in prijs inclusief BTW. De Wissels Groep berekent 1 prijs voor:

  • Bezorgen van de afvalcontainer
  • Ophalen van de afvalcontainer
  • 4 weken huur van de afvalbak
  • Verwerking van het afval

6. Tot welk gebied worden containers bezorgd?

Wissels Groep is gevestigd in Zutphen, maar bezorgt afvalcontainers ook in bijvoorbeeld Deventer of Apeldoorn. De afvalspecialist werkt in een straal van 40 kilometer rondom Zutphen. Dit betekent in de praktijk de hele Stedendriehoek, check onderstaande plaatsenlijst! Ook worden afvalcontainers geleverd in Arnhem, Doetinchem en Rijssen. Binnen de straal van 40 kilometer gelden de vaste prijzen zoals geadverteerd op wissels.eu.

Plaatsenlijst:

Zutphen, Warnsveld, Eefde, Almen, Harfsen, Vorden, Baak, Steenderen, Toldijk, Wichmond, Barchem, Lochem, Ruurlo, Brummen, Dieren, Eerbeek

Apeldoorn, Beekbergen, Uchelen, Twello, Wilp, Empe, Bussloo

Deventer, Schalkhaar, Diepenveen, Steenenkamer, Epse, Gorssel, Colmschate

Deel dit blog